Mercedes E: Nye dieselmotorer og firehjulstrekk

Mercedes-kunder har nok vært frustrert over at det ikke har vært mulig å kombinere firehjulsdrift og dieselmotorer på E-klasse. Med de splitternye V6 CDI-motorene blir det mulig. Hils på E 280 CDI 4MATIC og 320 CDI 4MATIC.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes E-klasse har allerede lenge vært å få med firehjulsdrift - 4MATIC. Dessverre tillot ikke dimensjonene på dieselmotorene å kombinere disse med fire drevne hjul.

Kombinerte fordeler

Med de klimaforholdene vi har i vårt land er det mange steder en fordel med firehjulsdrift. Mercedes' system 4MATIC, gir klart bedre fremkommelighet på vanskelig føre, og mer balanserte kjøreegenskaper. Disse meget merkbare fordelene oppveier ulempene - marginalt svakere akselerasjon (teoretisk), ørlite grann økt forbruk og svingradius. 4MATIC gjør lite av seg og opptrer som en diskret medhjelper underveis.

Nå skal det altså bli mulig å kombinere disse fordelene med fordelene ved de mest moderne dieselmotorene fra Mercedes. Fra sommeren av vil nemlig E-klasse få de to helt nye V6-motorene 280 CDI og 320 CDI, som vi har nevnt tidligere i forbindelse med lansering av nye M-klasse. 280 CDI yter 190 hestekrefter, og leverer 400 newtonmeter ved 1.400 omdreininger. Storebror 320 CDI kverner ut 224 hester og - hvilket er noe originalt - 510 newtonmeters dreiemoment på betingelse at man anskaffer syvtrinnskassen 7G-TRONIC. Uten denne automatkassen begrenses dreiemomentet til 415 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.