Mercedes-festen

På messen Essen Motor Show fikk vi innblikk i Mercedes Benz' mest sportslige historikk.

Den fantastiske CLK-GTR gateversjonen fra 1998 - solgt i 25 eksemplarer tilsammen, coupé og roadster. Foto: Knut Moberg
Den fantastiske CLK-GTR gateversjonen fra 1998 - solgt i 25 eksemplarer tilsammen, coupé og roadster. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ESSEN (DinSide Motor): Som en reise i tiden presenterte Mercedes sin stolte sportsbilhistorie i Essen, som i år generelt hadde en sportsligere vri enn tidligere. Generelt lite miljø-greier her, altså.

En rød tråd gjennom over 100 år

En del milepæler markerer denne historien, og bilene som sto utstilt i Essen illustrerte på diverse måter fasene mellom dem, fra den tidens supersportsbil Mercedes-Benz SSK og dens 20 år eldre Mercedes-forgjenger (se forklaring lenger ned), til den nyeste i rekken - Mercedes-Benz SLS AMG med sine måkevingedører som et ekko fra 1955 og det årets store sportbilstjerne og senere legende, SL 300. Denne sto selvfølgelig også på utstillingen. Det gjorde også en del mindre alment kjente, men likefullt imponerende, supersportsbiler - serieproduserte eller prototyper - fra merket med den unike stjernen.

En ukjent berømthet

Blant dem den lite kjente gateversjonen av CLK-GTR-raceren, en superbil som plasserte Mercedes blant de aller råeste lenge før SLR McLaren kom på banen. Vi snakker om... CLK GTR, lansert i 1998 med sine 612 hester og sin toppfart på 320 km/t. Les her hva vi skrev om den fantastiske bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer