Mercedes forlenger garantien

Den 1. november i fjor forlenget Mercedes-Benz nybilgarantien fra 12 måneder til 2 år. Nå innfører Bertel O. Steen 3 år nybilgaranti for Mercedes-Benz personbiler solgt i Norge.

Mercedes forlenger garantien
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere årsaker til at Mercedes-importør Bertel O. Steen velger å forbedre nybilgarantien ytterligere, kun få måneder etter at den ble øket fra 1 til 2 år. Den viktigste årsaken er de stadig flere bruktimportørene, som spiser en svært stor del av den norske Mercedes-kaken. Mercedes-Benz er nemlig norske bruktbilimportørers yndlingsmerke. De siste årene har bruktbilimportørene hentet dobbelt så mange biler til landet som Bertel O. Steen. I fjor solgte for eksempel Bertel O. Steen 3.515 biler, mens bruktbilimportørene hentet hele 6.816 Mercedeser til Norge.

Eksklusivt for Norge

Den 2 år lange nybilgarantien er utstedt av Mercedes-Benz sentralt, og gjelder alle biler som er solgt i Europa. Ved å innføre 3 år nybilgaranti eksklusivt for biler som selges i Norge, håper Bertel O. Steen å demme opp for den omfattende bruktimporten og isteden å lokke kundene over til sitt eget forhandlernett. Bertel O. Steen trenger sannsynligvis bare å kapre noen få hundre kunder fra bruktimportørene for å finansiere den forlengede garantien og i tillegg tjene godt på ordningen.

Bedre enn BMW, Saab og Volvo

En annen viktig årsak til at Bertel O. Steen har valgt å forbedre sin garanti, er det faktum at flere av konkurrentene har tilbudt bedre garantier. Både Audi, Jaguar og Lexus tilbyr nemlig 3 år nybilgaranti. Nå kommer Mercedes-Benz opp på nivå med disse merkene. Samtidig distanserer merket seg fra BMW, Porsche, Saab og Volvo, som kun tilbyr 2 år. Vi spår at fremstøtet fra Bertel O. Steen vil bli nøye vurdert hos importørene av nevnte merker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer