Mercedes' første hybrid

Mercedes første hybridbil skal straks presenteres. Den blir etter alt å dømme først ut med avanserte litiumion-batterier.

Publisert
Sist oppdatert

Det kommer ikke som noen bombe at denne bilen nå er klar ettersom Mercedes allerede for et år siden viste den som et konsept med de samme tekniske dataene som produksjonsbilen som nå vises. Likevel er det interessant at Mercedes ser ut til å bli den første produsenten til å slå følge med først og fremst Lexus på hybrid-markedet. Men fortsatt har sistnevnte et solid forsprang.

Nesten 300 hester

Navnet er S 400 Bluehybrid og basisen er S 350. Forbrenningsmotoren er en 3,5 liter stor bensindrevet V6er med 279 hester. Denne er koblet sammen med en liten el-motor på 20 hester og maksimalt 160 newtonmeter. Den samlede ytelsen på motorpakken er 299 hester og 385 newtonmeter.

Mildhybrid

Mercedes' første hybrid

Mercedes' første hybrid

 1. Store bilder av Mercedes' hybrid


Det er altså ikke snakk om noen fullhybrid. Med det mener vi at el-motoren ikke kan trekke bilen alene, men fungerer som en hjelpemotor. Det fører både til bedre ytelser og forbruks- og utslippstall.

Tallene

0-100 går på 7,2 sekunder og forbruket ligger på 0,79 liter per mil. Det gir et CO2-tall på 190 gram per kilometer. Tilsvarende tall for en vanlig S 350 er henholdsvis 7,3 sekunder, 1,01 liter og 242 gram.

Kompakt

Den lille el-motoren gir altså både miljøbesparelser og hakket bedre ytelser. I tillegg er den skiveformede enheten meget kompakt, slik at den får plass mellom motoren og girkassen. Den fungerer da også som generator og startmotor.

Mercedes' første hybrid


Batteriene er altså av litiumion-typen. Det betyr at også de er svært lite plasskrevende. Dermed slipper man i denne bilen det typiske problemet med at batteriene opptar store deler av bagasjerommet. Faktisk er lastekapasiteten identisk med en standard S-klasse.

Neste år

S 400 BlueHybrid skal vises Paris-utstillingen om kort tid og kommer i salg til sommeren neste år.

 • Store bilder ser du her.
 • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer