Mercedes' første hybrid

Mercedes første hybridbil skal straks presenteres. Den blir etter alt å dømme først ut med avanserte litiumion-batterier.

Publisert
Sist oppdatert

Det kommer ikke som noen bombe at denne bilen nå er klar ettersom Mercedes allerede for et år siden viste den som et konsept med de samme tekniske dataene som produksjonsbilen som nå vises. Likevel er det interessant at Mercedes ser ut til å bli den første produsenten til å slå følge med først og fremst Lexus på hybrid-markedet. Men fortsatt har sistnevnte et solid forsprang.

Nesten 300 hester

Navnet er S 400 Bluehybrid og basisen er S 350. Forbrenningsmotoren er en 3,5 liter stor bensindrevet V6er med 279 hester. Denne er koblet sammen med en liten el-motor på 20 hester og maksimalt 160 newtonmeter. Den samlede ytelsen på motorpakken er 299 hester og 385 newtonmeter.

Mildhybrid

Det er altså ikke snakk om noen fullhybrid. Med det mener vi at el-motoren ikke kan trekke bilen alene, men fungerer som en hjelpemotor. Det fører både til bedre ytelser og forbruks- og utslippstall.

Tallene

0-100 går på 7,2 sekunder og forbruket ligger på 0,79 liter per mil. Det gir et CO2-tall på 190 gram per kilometer. Tilsvarende tall for en vanlig S 350 er henholdsvis 7,3 sekunder, 1,01 liter og 242 gram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer