Mercedes GLK dieselhybrid

Mercedes viser en dieselhybridversjon av sin nye kompaktSUV GLK. Både fartsressurser og forbruk imponerer.

Publisert
Sist oppdatert

Den endelige produksjonsvarianten har vi ennå ikke sett, men nå viser Mercedes-Benz enda en Vision Blutec-variant. Fra før har vi sett Vision Freeside og Townside på Detroit-utstillingen tidligere i år. Vi var blant dem som hadde håpet av Mercedes skulle stille ut en standard og fiks ferdig GLK på årets Genève-utstilling, men i stedet må vi altså nøye oss med enda et konsept.

Ikke helt ferdig

Skjønt, det er neppe store forskjellene det er snakk om i forhold til den kommende standardutgaven, men det likevel greit å bemerke dette slik at man er oppmerksom på at enkelte detaljer kan falle bort eller endres. Utildekte spionbilder av produksjonsbilen kan du for øvrig se her.

Sammenlignet med denne og tidligere Vision-GLKer, er ikke denne bilen som bærer navnet Vision GLK Bluetec Hybrid nevneverdig annerledes. De 20 tommer store aluminiumsfelgene regner vi imidlertid med at blir en sjeldenhet når bilen kommer hit til Norge.

Dieselhybrid

Men la oss så se på det virkelige spennende med denne bilen, nemlig drivlinjen. Basisen er en splitter ny 2,2-liters dieselmotor med fjerde generasjons common rail-innsprøytning og en totrinns turbolader. Denne er koblet sammen med en liten skiveformet elektromotor som ligger mellom dieselfireren og den automatiske girkassen. Til sammen yter denne pakken maksimalt 224 hestekrefter og 560 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer