Mercedes GLK ikke langt unna

Mercedes-Benz kommende kompakt-SUV er ikke langt unna. Her er det siste om baby-GLen.

Publisert
Sist oppdatert

Bildene avslører i grunn ikke så veldig mye mer enn de vi tidligere har publisert. Bilen er fremdeles dekket med svart maskering. De kantete formene er også fortsatt på plass og bekrefter at linjeføringen på Mercedes’ neste SUV blir svært spesiell.

Inspirert av GL

Navnet indikerer hvor man har hentet inspirasjon fra. Gigantiske GL har fått stå modell, og ikke ML som ligger nærmest i størrelse. ML har langt mer sveipende og diskrete linjer, noe man kanskje skulle tro ville gjort seg bedre på en såpass liten SUV som GLK tross alt kommer til å bli; trolig rundt 460 centimeter.

Tøff

I stedet er det barskhet som står i fokus. Og sammenlignet med de jevnstore, men billigere folke-SUVene, blir GLK trolig en macho bil. Firehjulsdriften blir av den permanente typen som svakt favoriserer bakhjulene, og motorutvalget kommer til å strekke seg langt over det som er vanlig i denne klassen.

Innsteg

Det er nok mer relevant å spørre om hvor små motorer GLK kommer med. Alt tyder på at den 2,1 liter store dieselmotoren ved navn 220 CDI blir innstegsmotoren på dieselsiden, om enn på et noe senere tidspunkt. Den har 170 hestekrefter og 400 newtonmeter i dagens modeller og det burde være akkurat passe for GLK. Til sammenligning har erkekonkurrenten BMW X3 177 hester i sin innstegsdiesel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer