Mercedes-hybrid prøvekjørt

Nå er det ikke lenger bare Lexus som har et troverdig hybrid-alternativ i luksusklassen.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STUTTGART (DinSide Motor): Vi har hatt anledning til å kjøre den fornyede Mercedes S-klasse. Vi skal komme tilbake til kjøreopplevelsen med de forskjellige motorvariantene, de tekniske endringene og det forbedrede utstyrsnivået i en egen artikkel. I denne omgangen vil vi konsentrere oss om den versjonen det ble stilt høyest forventninger til fra et rent teknologisk syspunkt, nemlig hybridbilen S 400 hybrid, den første hybridbilen fra Mercedes.

186 gram

Det er klart at når Mercedes først skulle lansere en hybridbil måtte det være med noen hartslående argumenter i forhold til konkurrentene. Disse består i at med S 400 hybrid er Mercedes første produsent på markedet med en hybrid som bruker litium-ionbatteri, og at bilen får det laveste utslippsnivået i luksusklassen. Ifølge produsenten er CO2-utslippet begrenset til 186 gram per kilometer. Ved blandet kjøring skal forbruket være begrenset til 0,79 liter per mil.

Ikke verifisert

Vi greide ikke å reprodusere disse tallene under vår prøvekjøring i Tyskland, men så var heller ikke forholdene klare for en skikkelig test av forbruk; kjøresyklusen vi fikk å forholde oss til var en kombinasjon av rykkete kjøreing på Autobahn, både med køkjøring og tidvis i meget høy hastighet. Landeveissyklusen gjennom Schwartzwald mellom Stuttgart og Baden-Baden gikk totalt sett oppoverbakke med en høydeforskjell stor nok til at forbruksavlesningen ikke tjente særlig hensikt. Vi merket oss allikevel under kjøring i tidvis høy motorveihastighet i lavlandet at forbruket lå under literen på mila, hvilket må sies å være bra i en slik tung og motorsterk doning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer