Mercedes inn i elbil-produsent

Den tyske bilprodusenten Daimler kjøper seg inn i elbilprodusenten Tesla. Det gir flere og bedre elbiler fra både Mercedes, Smart og Tesla.

Mercedes inn i elbil-produsent
Publisert
Sist oppdatert

Daimler-konsernet huser bilmerkene Mercedes, Smart og Maybach. Nå har de kjøpt om lag ti prosent av aksjene i elbilprodusenten Tesla. Tesla er en fersk produsent som har utmerket seg stort med sin innovative elektriske sportsbil som utklasser alt annet av elbiler i dag.

Les prøvekjøring av Tesla her.

Kundene vil merke det

Tesla besitter altså svært ettertraktet kompetanse i et bilmarked som hungrer etter flere og bedre elektriske biler. Dette vil Mercedes og Smart nå utnytte. Men også Tesla vil få gevinster av samarbeidet som skal gi konsekvenser for kundene, og ikke bare regnskapene.

Ny elbil fra Smart i år

I første omgang snakkes det om at Tesla skal bistå Smart i utviklingen av en ny elektrisk Smart Fortwo. Siden 2007 har man testet en el-dreven Fortwo i London i begrenset opplag, men allerede mot slutten av året starter produksjonen av en ny utgave. Heller ikke denne slippes på det åpne markedet, men opplaget øker til 1.000 biler.

Elektrisk Mercedes neste år

Neste år, i 2010, skal Mercedes angivelig komme med sin første batteridrevne bil, trolig en rendyrket elbil. Man sier ingenting om hvilken modell dette blir, men basert på hva man har vist av konseptbiler, er det trolig at det vil dreie seg om en A-klasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer