Mercedes jobber med eldrevet supersportsbil

Mercedes kommende supersportsbil SLS kan også komme som elbil.

Mercedes jobber med eldrevet supersportsbil
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes SLS blir Mercedes neste supersportsbil som skal overta etter SLR. SLS er imidlertid i sin helhet konstruert og utviklet av AMG, og den blir nok en vesentlig mer rendyrket bil enn SLR i sin tid var. SLS skal etter alt å dømme vises allerede på Frankfurt-utstillingen nå i september.

Interiørbilder og mer informasjon om SLS finner du her.

Fire elmotorer

Mercedes og AMG har imidlertid ikke tenkt å gi seg her. Mercedes bekrefter at arbeidet med å lage en elektrisk versjon er godt i gang. Ut går den 6,2 liter store bensinåtteren med 571 hester, og inn kommer ikke mindre enn fire elmotorer. Disse har hver seg en ytelse på 133 hestekrefter.

Sitter bak hjulene

I motsetning til bensinmotoren som sitter langt bak under panseret, er de fire elmotorene montert i hjulene. En slik løsning har vi sett eksempelvis Michelin eksperimentere med, og den har visstnok store fordeler.

Rask

De fire motorene vil gi en samlet ytelse på 532 hestekrefter og 880 newtonmeter, hvilket jo er omtrent i klasse med bensinmotoren. Dermed mener Mercedes at SLS i el-versjon skal klare 0-100 på rundt 4,0 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer