Mercedes klargjør ny G-klasse

"Stort og tøft" er gjennomgangstemaet når terrengstjernen G-wagen skal erstattes - men kan den erstattes?

Publisert
Sist oppdatert

Vår spionfotograf har levert disse bildene av det som nok er Mercedes' nye, store SUV: nye G-wagen. Dette er en bil som virker mye mer "sivil" enn den nåværende Geländewagen; den ser mer ut som en slags M-klasse "pluss".

Fra Østerrike til USA

Den nåværende G-klasse er en videreutviklet variant av Geländewagen som ble lansert i 1979. I motsetning til hva mange tror, var ikke dette et svar på Range Rover, men en råbarket terrengbil som ble utviklet på grunnlag av en militær kravspesifikasjon. Designen var heller ikke ved Mercedes. Bilen ble nemlig utviklet av det østerrikske firmaet Steyr-Puch, som har hovedkvarter i Graz. Dagens G-klasse er et adskillig modernisert produkt, og er en luksuriøs (og dyr!) SUV med et bra komfortnivå, men også med terrengegenskaper. Den heftigste AMG-utgaven har hele 476 hestekrefter!

Bildene vi ser her viser en helt ny, stor SUV som i følge våre kilder i Automedia skal avløse den aldrende G-wagen som muligens vil bli vist på Frankfurt-utstillingen i september. Den skal ikke lenger bygges i Østerrike men i Mercedes' fabrikker i Alabama i USA. Nok engang er det det amerikanske markedet som lokker i første rekke; dette blir en svær SUV og det spørs om ikke Mercedes har ambisjoner om å jakte på Hummer-territorium når det kommer til kundekretsen; de kraftigere G-versjonene forventes å få en prislapp på 100.000 dollar i USA, og der er det meget dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer