Mercedes konsept: SLA

Detroit (DinSide Bil): Vi hadde sett tegningene på forhånd, og ble egentlig litt overrasket. Vel skal Mercedes henvende seg til en yngre kundegruppe med en liten roadster, men å kaste alt tidligere designspråk på båten, da? Kunne konseptet se litt mindre hårete ut? Neida.

Mercedes konsept: SLA
Publisert

Det ble enda verre, er vår personlige oppfatning. SLA-konseptet skriker "Tekno!", med sine synlige skruer og muttere, stålgittere og vinger. Artig og moro, men dette er sannsynligvis et design man ganske fort går lei. Og akkurat det bryter veldig sterkt med Mercedes' svært så konservative formspråk.

Men vi kan slett ikke se bort fra at en eventuell produksjonsmodell sannsynligvis vil bli adskillig mer moderat. Og tror vi at den kommer? Javisst!

Dette er -- på samme måte som med A-klasse, en bil som henvender seg til en adskillig yngre kundegruppe enn hva Mercedes normalt henvender seg til, og skal den tyske bilprodusenten ha et lønnlig håp om økte markedsandeler er "mindre" og "billigere" en opplagt vei å gå.

Lekker innvendig

Om ikke eksteriøret falt helt i smak hos undertegnede, er interiøret svært så lekkert. Setene er utformet i karbonfiber, og trukket med mørkebrunt alcantara-skinn. Brytere og dashbord er utformet i blankt eller børstet aluminium.

Modifisert A-klasse

SLA er betydelig lavere enn A-klassen, og det er heller ikke behov for den ekstreme plassutnyttelsen A-klassen har. Den største forskjellen er likevel at den doble "sandwich"-bunnen i A-klassen er fjernet, selv om Mercedes har beholdt systemet som ved en frontkollisjon sørger for at motoren "sklir under" kupeen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer