Her er Mercedes-Benz X-klasse

Mercedes lanserer nye X-klasse

Første pickup fra en europeisk premium-produsent. Kommer på markedet i Europa i november.

MED BRASK OG BRAM: Her lanserer Mercedes-Benz sin første mellomklasse-pickup under navnet X-klasse. Avdukingen fant sted under et lanseringsarrangement i Cape Town, Sør-Afrika. Foto: Daimer
MED BRASK OG BRAM: Her lanserer Mercedes-Benz sin første mellomklasse-pickup under navnet X-klasse. Avdukingen fant sted under et lanseringsarrangement i Cape Town, Sør-Afrika. Foto: Daimer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da var den omsider klar – produksjonsversjonen av pickupen Mercedes viste som konseptbil for noen måneder siden. Og, som konseptet, får den navnet X-klasse.

Mercedes har fra før et solid nærvær i laste- og varebilmarkedene, men pickup i denne kategorien såkalte ett-tonns pickuper (med henvisning til maksimal nyttelast), er nytt for dem. Som andre tyske merke som går inn i dette segmentet, vil en naturlig konkurrent være Volkswagen Amarok.

Så er det heller ikke Stuttgart-produsenten som står for utviklingen av bilen – dette kjøretøyet har basis i Nissan Navara av nyeste generasjon, som vi testet vinteren 2016. Fra før har også alliansepartneren til Nissan, Renault, laget sin versjon av den nye arbeidshesten ved navn Alaskan.

Det vil altså dreie seg om trillinger på samme grunn-arkitektur men noe ulikt ytre.

Tre grunnversjoner

Det tilbys tre ulike design- og utstyrsvarianter samt valget mellom fire- og sekssylindrede motorer.

Mercedes understreker at X-klasse er ment å være et allsidig kjøretøy som, avhengig av valgt versjon, kan brukes som røff, funksjonell terreng-transportbil (X-Class Pure), eller urban fritidsbil for familier med såkalt «aktiv livsstil» (X-Class Power).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer