Mercedes lufter C 63 AMG stasjonsvogn

Nå som M3 er presentert venter alle spent på Mercedes’ motsvar, C 63 AMG. Her er den fanget under testing – som stasjonsvogn.

Publisert
Sist oppdatert

Verken C 63 AMG eller C-klasse stasjonsvogn er ennå vist. Faktisk er dette trolig de beste bildene av begge to. Og dessuten bekrefter de at stasjonsvognutgaven lanseres samtidig som den etterlengtede AMG-versjonen.

Lite skjules

Bildene viser en relativt lettmaskert testbil. Det er nå mulig å se bilens konturer og proporsjoner, og bare detaljer som for eksempel baklyktene er fortsatt skjulte. Den fremre halvdelen av bilen er identisk med sedan-broren. AMG-kjennetegnene er på plass i form av en dypere frontspoiler med store luftinntak og grove bremser og hjul dimensjonert for den heftige motoren denne bilen skal forsynes med.

430 hester?

AMG-kraftverket er 6,2 liter stort og kapabelt til å pumpe ut opptil 525 hestekrefter, som tilfellet er i luksuskupeen CL. C 63 AMG kommer imidlertid til å få en noe nedtunet variant av den store V8’eren. Anslagene varierer helt fra 400 til 500 hestekrefter. Med tanke på at nylig viste M3 har 420, det samme som nåværende RS4, tipper vi at Mercedes legger seg like i overkant av dette.

Både C-klasse stasjonsvogn og C 63 AMG blir presentert i september på Frankfurt-utstillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer