Mercedes lufter ny kupé

En helt ny versjon av CLK er bare måneder unna.

Publisert
Sist oppdatert

2009 blir et skikkelig nyhetsår for Mercedes. I tillegg til at det blir nyankomne GLKs første hele år på markedet, skal man lansere både ny E-klasse og CLK. I tillegg får S-klasse en midtlivsoppdatering. E-klasse har vi skrevet ganske mye om tidligere, men kort oppsummert skal sedanen etter alt å dømme vises allerede i mars. Hit til Norge vil den komme i løpet av vårparten. Stasjonsvogna er ventet et halvt års tid senere, trolig i forbindelse med Frankfurt-utstillingen i september 2009.

Syv år gammel

Men nå skal det dreie seg om en ny utgave av mellomklassekupeen CLK. Dagens CLK kom tidlig i 2002. Det betyr at 2009 er et naturlig tidspunkt for en ny modell. Noen offisielle bilder av denne er naturligvis ennå ikke klare, men her er noen interne testbiler fotografert av vår samarbeidspartner Automedia.

Mercedes lufter ny kupé


Som bildene avslører er det fortsatt snakk om en ganske klassisk kupé med runde former. Den tekniske basisen blir trolig å finne i C-klasse, men CLK blir noe større. Samtidig blir den også mer eksklusiv med høyere priser, mer påkostet interiør og muligheten for noen kraftigere motorer.

Nye innstegsmotorer

Når det gjelder de mest norgesaktuelle modellene, med de mer beskjedne motorene, kommer man trolig til å innføre helt nye kraftkilder. En helt ny dieselgenerasjon er presentert og kommer trolig først på markedet i GLK. Denne har dobbelturbo og kommer i flere effektvarianter. Mest aktuell blir den nok med 170 hester her i Norge.

Turbo

Også den firesylindrede bensinmotoren blir annerledes. Ut går kompressor og inn kommer turbo. Ytelsene blir omtrent de samme, men forbruket vil nok synke en god del.

Også store motorer

Mercedes lufter ny kupé


I den øvre enden av skalaen vil vi finne motorer med både seks og åtte sylindere. Det betyr 320 og kanskje 280 CDI på dieselsiden og 280, 350 og 500 på bensinsiden. Toppmodellen blir 63 AMG med rundt 500 hestekrefter.

Innen sommeren

Det er litt usikkert hvilken bilutstilling som blir CLKs debutarena, men den vil i alle fall etter hva vi erfarer være på plass i Norge innen sommeren neste år. Kabrioletutgaven kommer noe senere.

  • Store bilder ser du her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer