Mercedes med AMG-Maybach

En del av luksus-merkets kunder hadde eksklusive ønsker som overgikk det den "vanlige" Maybach 57 hadde å by på. Svaret er Maybach 57 Special.

Publisert
Sist oppdatert

Grenseløs luksus? Ja, det må man vel kunne snakke om når det gjelder den marginale kundegruppen hvis krav Mercedes har føyd seg etter med presentasjonen av Maybach 57 S, der S står for Special. Ingredienser er eksempelvis håndbygde motorer, pianolakk og 20 tommers hjul.

Håndbygd og signert motor

Siden Maybach ble introdusert i juli 2002, har ikke salget gått så strykende som Mercedes-ledelsen hadde håpet på. En del av bilindustriens autoriserte kommentatorer har hintet om at hele prosjektet bare er nok et uttrykk for bilindustriens topplederes stormannsgalskap (Jfr. Piëch og Bugatti, Bentley og VW Phaeton-prosjektene eller BMWs overtagelse av Rolls-Royce-merket...)

Ikke desto mindre finnes det på verdensbasis en reell etterspørsel etter den slags produkter. Kundene er kravstore, og kan betale for å bli hørt. Her er nok et eksempel på det. Maybach 57 S er en kraftigere og mer individuelt tilpasset variant av 57-modellen (Maybach 62 er Limousine-varianten, og har foreløpig ingen "S-versjon"). Det er en bil som i større grad er tilpasset kjøpere som vil kjøre bilen selv, ihvertfall innimellom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.