Mercedes med antropomorfe blinklys

Mercedes Concept Style Coupé har slående design - og noen fabelaktige lykter.

Lignende hovedlys har vi aldri sett på noen bil. Her ser bilen ut som Lord Voldemort fra Harry Potter-universet - eller et ondskapsfullt reptil, men lyktene har også vennligere utseende egenskaper... Foto: Daimler
Lignende hovedlys har vi aldri sett på noen bil. Her ser bilen ut som Lord Voldemort fra Harry Potter-universet - eller et ondskapsfullt reptil, men lyktene har også vennligere utseende egenskaper... Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dere som på dette nettstedet leste om Mercedes' konseptbil CSC nylig, kan ikke ha unngått å legge merke til de svært spesielle frontlysene.

Festival-presentasjon

Vi så også at de var noe for seg selv, men vi ble ikke klar over hvor unike de var før vi kom over den lille videosnutten vi gjengir her nedenfor. Det er nettstedet Notcot som har lagt den ut. Bilen ble brukt som blikkfang under en musikkfestival i Los Angeles, og bilen ble rytmisk lyssatt med LED-projektorer til musikk av Beastie Boys.

Mekanisk innretning

Der ble den spesielle blunkingen fra blinklysene på Consept Style Coupé fanget på videoen vi ser nedenfor. Effekten er ganske spesiell, som et flørtende signal med blafrende øyevipper. Mercedes kaller dem kinetiske blinklys, og de fungerer på den måten at lameller festet til en roterende aksel lar lyset slippe gjennom via suksessive åpninger i en sidelengs bevegelse, hvorav den besnærende visuelle effekten. Men døm selv:

Mot produksjon

Mercedes CSC er en konseptbil som annonserer stilretningen for en kommende "firedørs kupé" av mer kompakte dimensjoner enn den eksisterende CLS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer