Mercedes med BMW Compact - killer

Kampen mellom erkerivalene BMW og Mercedes hardner til. I løpet av år 2000 lanserer Mercedes en ny C-klasse, med klare stylingelementer fra S-klasse. Mest oppsiktsvekkende er llikevel at Mercedes beveger seg inn på BMW Compact og Volkswagen Golf territorium.

Den nye C-klassen vil ha klare likhetstrekk med denne bilen, Mercedes S-klasse.
Den nye C-klassen vil ha klare likhetstrekk med denne bilen, Mercedes S-klasse. Vis mer
Publisert

Først ut er sedanen, hvor både eksteriør og interiør har gjennomgått store forandringer. I fronten finner man to uavhengige lykter på hver side, som begge ligger under et felles glass - på samme måte som hos BMW 3-serie. Bak får C-klassen samme lykter som den nye S-klassen, og den evindelige enarms vinduspusseren blir erstattet med doble.

Interiøret vil også ha stilelementer fra S-klassen, blant annet instrumentene vil ha samme utformning.

C-klasse kombi

Omtrent samtidig med introduksjonen av sedanen kommer en kombiutgave av Mercedes C-klasse. Bilen skal konkurrere direkte med BMW 3-serie Compact, hvilket betyr at bilen får variabelt bagasjerom og stor bakluke. Trass i at bilen blir noe kortere enn en ordinær C-klasse, vil akselavstanden være den samme. Det betyr at plassen og komforten i C-klasse kombi ikke vil bli dårligere enn den er i sedanen.

Kombiutgaven av C-klasse vil kun blir tilgjengelig med firesylindrede motorer, minste motor blir på 1,6 liter og 100 hestekrefter.

Ny dieselmotor

Motorene i C-klasse vil stort sett være de samme som man finner i dagens biler. Det betyr at C180 fortsatt blir grunnmodellen, mens C280 markerer toppen. Selv om motorene er de samme, vil de bli renere med hensyn til utslipp og ytelsen vil øke noe. Når C-klasse introduseres i år 2000 vil kompressormotoren på 2,3 liter bli erstattet av en to-liter med kompressor, men ytelsene vil være nærmest uforandret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer