Mercedes med dieselhybrid

Mercedes skal lansere to hybridvarianter av E-klasse. I Europa er det først og fremst dieselvarianten som er aktuell, og den er snart på markedet.

E-klasse skal bruke omlag 15 prosent mindre drivstoff med hybridteknologi - i tillegg til at ytelsene blir bedre Foto: Mercedes
E-klasse skal bruke omlag 15 prosent mindre drivstoff med hybridteknologi - i tillegg til at ytelsene blir bedre Foto: Mercedes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er ikke Mercedes' første hybridbiler, men spesielt dieselvarianten blir nok den klart mest interessante så langt. S 400 Hybrid er ikke så veldig aktuell for en stor kundegruppe. E 300 Bluetec Hybrid blir nok et langt vanligere syn.

Og på papiret er det en imponerende bil. Forbruket er 0,42 liter per mil, og CO2-utslippet 109 gram per kilometer. Dieselmotoren er den samme som i 250 CDI, altså en 2,1-liter med 204 hester og 500 newtonmeter. Elmotoren gir i tillegg 27 hester og 250 newtonmeter. De samlede tallene for ytelsene oppgis ikke, men Mercedes selv hevder de er på nivå med E 300 CDI som har 231 hester og 540 newtonmeter.

Sparer 15 prosent

Samtidig er forbruket om lag 15 prosent lavere enn i 250 CDI, også i virkelig trafikk, hevder Mercedes. 109 gram CO2 er klart best i denne klassen, og imponerende med tanke på bilens størrelse og ytelser. Når man legger til hvor populær E-klasse er i drosjenæringen, burde dette være den nye drømmedrosjen.

E 400 Hybrid

På andre markeder, og aller først i USA, kommer det også en bensinhybrid ved navn E 400 Hybrid. Denne har den samme elmotoren som 300 Bluetec Hybrid, men altså en bensindrevet V6'er som hovedmotor. Denne gir 306 hester og 370 newtonmeter, så ytelsene blir imponerende. Forbruket imponerer imidlertid ikke like mye som på dieselvarianten; 0,87 liter (27 mpg) etter den amerikanske CAFE-standarden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer