Mercedes med fet flerbruksbil

Det er nå klart at Grand Sports Tourer, som ble vist som konsept i 2002, vil bli satt i produksjon. Modellen vil bli tilpasset amerikanske bilkjøperes ønsker.

Publisert
Sist oppdatert

Amerikanerne elsker store biler, stor plass, store motorer og firehjulstrekk. Mercedes-Benz GST vil tilfredsstille alle disse forutsetningene. Den store flerbruksbilen vil ha tre seterader med to individuelle seter på hver rad og skal samtidig være fleksibel, i det alle de fire bakre setene skal kunne felles frem og tas ut.

21-tommere

Bilen hviler på fire enorme hjul, det er ikke hver dag man finner 21-tommere på en familiebil. Dette bidrar til å gi bilen et markant utseende, i likhet med de spesielle baklysene. Mercedes-Benz har nemlig valgt å dele baklysene. To lakkerte karosseri-elementer deler baklyktene i tre, noe som gir elegante bakhjørner.

Klassisk bue

Mercedes-Benz har også valgt å ta i bruk et annet interessant visuelt virkemiddel. Det bakre sidevinduet følger nemlig buen som starter ved sidespeilet, slik at siderutene danner en flate som trekker tankene mot en sedan eller kupé. Dermed blir bilen på en måte "lettere" i fremtoningen og fjerner seg designmessig fra de mer typiske flerbruksbilene.

Girspak ved rattet

Interiøret vet vi foreløpig ikke så mye om, bortsett fra at girspaken på amerikansk vis er plassert oppe ved rattet. Girkassen vil i første omgang merkelig nok være koblet til en fireliters dieselmotor som yter 250 hestekrefter. Med tanke på amerikanernes forkjærlighet for bensinmotorer er dette motorvalget ulogisk. Vi ser derfor ikke bort i fra at bilen ved introduksjonstidspunkt vil være tilgjengelig også med bensinmotorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer