Mercedes med flere hybrider på vei

Mercedes jobber med flere hybridmodeller. Nærmest er to hybridvarianter av SUVen ML.

Mercedes med flere hybrider på vei
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes satser på hybrid, men ligger foreløpig langt bak konkurrenten Lexus. På et område blir de imidlertid først; S 400 Bluehybrid kommer med litiumionbatterier til sommeren. Men el-motoren disse skal forsyne er på beskjedne 20 hestekrefter og blir dermed kun en liten hjelpemotor.

Mot slutten av året

ML 450 Hybrid er også annonsert, og da med langt kraftigere el-kraft fra to elektriske motorer. Denne har imidlertid blitt forsinket og er nå ventet først på det amerikanske markedet i løpet av året. Hit til Europa kommer den trolig noen måneder senere, altså i 2010. Men offisielt er dette ikke bekreftet ennå, og forutsatt at den kommer til Europa, er det heller ikke utenkelig at små endringer vil forekomme på den europeiske versjonen.

Dieselhybrid

2010 er det gjeldende tidspunktet for når introduksjonen av dieselhybriden også er planlagt. Foreløpig vet vi ikke så mye om denne ettersom den ennå ikke har vært vist som konsept, men vil etter hva vi kjenner til bære navnet ML 350 Bluetec Hybrid og ha en 3,0-liters dieselmotor under panseret. Sammen med el-motoren vil dette trolig sørge for en total effekt på godt over 300 hestekrefter. CO2-utslippet bør ligge godt under bensinvariantens annonserte 185 gram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer