Mercedes med ladbar S-klasse

Også forrige generasjon S-klasse kunne leveres som hybrid. Men den nye kan i tillegg lades fra stikkontakt.

Bortsett fra at det står skrevet på bilens side er det ingenting som forteller oss at dette er en ladbar Mercedes S-klasse. Foto: Daimler
Bortsett fra at det står skrevet på bilens side er det ingenting som forteller oss at dette er en ladbar Mercedes S-klasse. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nyeste generasjonen Mercedes S-klasse kan nå skilte med et forbruk på ned til 0,3 liter per mil takket være en ny ladbar versjon.

Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid er bilens fulle navn og det er en videreføring av forrige generasjons hybridiseringskonsept. Det nye nå er at bilen har mer krefter, at den kan lades fra stikkontakt og at den kan kjøres som elbil - altså i full-elektrisk modus - i opptil tre mil.

TEST: Mercedes-Benz S 400 Hybrid

480 + 340 Nm

Bensinmotoren sitter der den pleier - foran - og er en turboladet V6-motor med tre liter slagvolum. Maksimal effekt er 333 hestekrefter og dreiemomentet er 480 newtonmeter. Bak finnes i tillegg en elektromotor og en batteripakke. Elmotoren produserer opptil 110 hestekrefter og 340 newtonmeter dreiemoment.

Batteripakken har en ti ganger større kapasitet enn den i forrige generasjons hybrid. Den stjeler også dessverre en del av plassen i bagasjerommet bak.

Her er nye S-klasse som kupé

Svært nøysom

Men hensikten helliger midlene og et forbruk på bare 0,3 liter per mil, som gir utslipp på bare 69 gram CO2 per kilometer er resultatet, som burde gi hyggelige utslag når engangsavgiften skal kalkuleres. Dermed blir også denne bilen et langt mer troverdig alternativ til luksusklassens hybrid-flaggskip, Lexus LS 600h.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer