Mercedes med ny kjempemessig luksus-flerbruksbil

Den svære R-klassen vil nok sette en varig målestokk for gedigen og luksuriøs persontransport.

Publisert
Sist oppdatert

De som forventer seg at en flerbruksbil fra Mercedes skal se ut som en kassevogn og kalles V-klasse eller Viano, vil nå sperre opp øynene.

En diger bil utvendig...

At bilen først skal lanseres i USA, og at den blir presentert på New-York utstillingen tyder på at dette er et produkt som i stor grad er blitt unnfanget med det amerikanske markedet i tankene. I første rekke dimensjonene; Mercedes R-klasse måler 5,16 meter i lengden. Det er hele 30 centimeter mer enn en Renault Grand Espace, en referanse i kategorien på det gamle kontinent. Riktignok er dagens Viano tilgjengelig i en ekstra lang versjon på 5,22 centimeter men denne kassevognbaserte Mercedesen har ellers ingenting å stille opp med overfor R-klasse.

For å plassere R-klasse enda mer presist hva angår dimensjonene (som jo er bilens hoved-argument), er den faktisk større enn det meste av det man til nød kan kalle konkurrenter i USA: Ford Freestar er 5,10 meter lang, Chevrolet Venture og Mercury Monterey det samme. Chrysler Voyager/Dodge Caravan spiller i divisjonen under, men Chevrolets nye Uplander, som de kaller en "Crossover Sport Van" slår faktisk R-klassen med to centimeter, Buick Terrazza slår den med fire. Derimot har ingen lengre akselavstand enn Mercedes' høyst respektable 3,21 meter. Et lite forbehold: det kan godt tenkes at Europa-utgaven av R-klasse blir kortere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer