Mercedes med overlegen lysteknologi

Intelligent Light System er det foreløpig mest avanserte frontlys-teknologien på markedet. Vi gjennomgår godsakene.

Publisert
Sist oppdatert

Intelligent Light System, forkortet ILS, ble introdusert i sammenheng med ansiktsløftingen av Mercedes-Benz E-klasse i 2006. I dag leveres ytterligere tre Mercedes-Benz-modeller med ILS-teknologi: nye C-klasse, nye CL og den ansiktsløftede SL.

Vi regner det som en selvfølge at stadig flere modeller på sikt vil få Intelligent Light System, men ifølge importøren vil ikke teknologien bli introdusert i flere modeller inneværende år.

Bixenon

Selve grunnlaget for ILS-teknologien er selvsagt de ulike lyktene. Hovedelementet er et sett såkalte bixenon-lamper. "Bixenon" betyr at de samme xenonlampene produserer både nær- og fjernlys. Dette i motsetning til ordinære xenonlamper, som kun produserer nærlys.

Mercedes-Benz nøyer seg imidlertid ikke med det. Frontlyktene inneholder nemlig også tradisjonelle H7 halogenpærer, som støtter bixenonlampene når fjernlys er valgt.

De ulike lykt-elementene

ILS baseres seg også på de ordinære tåkelyktene, mens to av de fire modellene - CL og SL - i tillegg har fått egne sidelykter. Disse er montert inne i selve hovedlyskasterne og har en reflektor som styrer lyset ut til sidene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer