Mercedes-AMG GT Concept vises i Genève

Mercedes med sports-luksus

Mercedes er i dag enten Mercedes-Benz, Mercedes-Maybach eller Mercedes-AMG. Her vises den tredje egenutviklede sportsbilen fra AMG. Den har fire dører!

GLIS FRA MERCEDES: Dette er den tredje egenproduserte sportsbilen fra Mercedes-AMG etter SLS AMG og AMG GT. Denne gangen er det en sedan, og med en såkalt alternativ drivlinje. I denne omgang dreier det seg om en konseptbil. Foto: Jamieson Pothecary
GLIS FRA MERCEDES: Dette er den tredje egenproduserte sportsbilen fra Mercedes-AMG etter SLS AMG og AMG GT. Denne gangen er det en sedan, og med en såkalt alternativ drivlinje. I denne omgang dreier det seg om en konseptbil. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes feirer at AMG, høy-ytelsesdivisjonen basert i Affalterbach, er 50 år i år og i den anledning ser de fremover. Det skjer ved at de viser en ny konseptbil på bilmessen i Genève og de presiserer at det dreier seg om en «show-bil», samtidig indikeres det at den er en forsmak på en produksjonsbil som skal dukke opp etter hvert.

Visse designgrep minner ikke så lite om den ekstremt ekstravagante Vision Mercedes-Maybach 6, som vi omtalte i fjor.

Det er gått snart syv år siden vi kjørte den første sportsbilen utviklet egenhendig av AMG for Mercedes - nemlig den forrykende Mercedes SLS AMG. Det skulle gå over fire år før vi fikk kjøre den neste kreasjonen fra det som i mellomtiden var blitt til Mercedes-AMG ved en endring av strategien for merke-og modellnavn.

Det var da vi kjørte den viltre Mercedes-AMG GT S for første gang.

Sports-sedan

Og nå dukker Mercedes-AMG GT-benevnelsen altså opp igjen i en litt annen sammenheng. Konseptbilen er noe så spesielt som en firedørs sportsbil. Dette er mens vi venter på det AMG beskriver som sin hyperbil, som skal vises i Frankfurt til høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer