Mercedes-Benz GLB - en innertier!

Mercedes' mest brukbare SUV

Mercedes' kompaktfamilie vokser seg stadig større - i dette tilfelle bokstavelig talt, for den nye SUV-en GLB sprenger grensene for hva vi vil kalle «kompakt». Samtidig er dette en knallbil på de fleste måter, med unntak av én viktig detalj.

HØYTRAGENDE: Med sine 166 centimeter i høyden, er GLB seks centimeter høyere enn sitt søsken, GLC. Foto: Knut Moberg
HØYTRAGENDE: Med sine 166 centimeter i høyden, er GLB seks centimeter høyere enn sitt søsken, GLC. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men ...?

Ja - for å ha sagt det med en gang: GLB kommer i denne omgang ikke i noen elektrifisert versjon, noe som dessverre vil være en utfordring i det svært spesielle norske markedet. Men ellers er GLB utmerket motorisert - det kommer vi tilbake til.

Noen vil kanskje spørre seg hva Mercedes skal med en ny, mellomstor SUV som GLB når de allerede har den utmerkede GLC, som attpå til nettopp er relansert som en ladbar hybrid av andre generasjon.

Og det spurte vi oss også, før vi reiste til Spania for å prøvekjøre nykommeren.

Nå har vi fått ganske mange og tilfredsstillende svar.

Første, viktige forskjell mellom GLB og GLC: Mens sistnevnte er basert på MRA-plattformen fra C-klasse i det såkalte «D premium»-segmentet, er bilen vi her omtaler basert på Mercedes' modulære og kompakte plattform MFA2, som ble introdusert med fjerde generasjon A-klasse (W177) - altså «C premium».

Høyreist

En annen forskjell er at GLB er bygget med praktiske hensyn for øye i større grad enn GLC. Ser vi på dimensjonene, legger vi merke til at - mens dagens testbil med sine 463 centimeter i lengden og 183 i bredden, er 11 centimeter kortere og 6 centimeter smalere enn GLC - er den samtidig seks centimeter høyere (166 centimeter mot 160).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.