Mercedes ML fornyes

Mercedes skal snart fornye sin luksus-SUV ML. De mest spennende nyhetene kommer imidlertid i kjølvannet av midtlivsoppdateringen.

Publisert
Sist oppdatert
Minst like spennende, og dessuten allerede bekreftet offisielt, er en hybridvariant av ML ved navn ML 450 Hybrid.


Som disse bildene viser, er Mercedes i ferd med å teste en oppdatert utgave av dagens ML. Men endringene synes å bli små, i alle fall ut fra disse bildene å dømme. Maskeringen, som normalt er en god indikasjon på hvor det blir forandringer, begrenser seg nemlig til støtfangeren foran og lyktene bak.

Detaljer

Mercedes ML fornyes

Mercedes ML fornyes

 1. Store bilder
Mercedes ML fornyes


Førstnevnte buler tydelig ut under den sorte maskeringen og tyder på en mer kantete utførelse. Baklyktene er kun flekkvis maskerte, og det er ikke lett å se noen endringer i de synlige feltene. Muligens skjuler det seg noen lysdioder bak nettingmaskeringen.

Interiør

Kilde og bildeleverandør Automedia hevder at det trolig også er mindre oppdateringer på interiørsiden på gang. Sannsynligvis begrenser disse seg til noen nye farger og materialer.

Tekniske forandringer

Rent teknisk er det litt usikkert hva som venter oss. I og med at man testkjører, er det åpenbart at man har foretatt noen justeringer på enkelte punkter, men sannsynligvis er det snakk om bare nettopp justeringer.

Bluetec

Det som imidlertid er mer sikkert, er at det er en eller flere miljøfokuserte Bluetec-varianter på gang. Den mest opplagte baserer seg i alle fall på den 3,0 liter store dieselmotoren som nylig dukket opp som Bluetec også i E-klasse med en ytelse på 211 hestekrefter og 540 newtonmeter. Med en NOx-katalysator vil man fjerne store deler av de farlige nitrogenoksid-utslippene som dieselbiler typisk sliter med og som skader både lokalmiljø og folks helse.

Hybrid

ML 450 Hybrid
ML 450 Hybrid Vis mer


Minst like spennende, og dessuten allerede bekreftet offisielt, er en hybridvariant av ML ved navn ML 450 Hybrid. Forbruket er allerede offentliggjort og skal ligge på 0,77 liter per mil på blandet kjøring. Det gir et CO2-utslipp på 185 gram per kilometer. Dette er tall som er noe bedre enn hva dagens Lexus RX 400h kan vise til.

Rask

I tillegg kommer fartsressursene til å bli mer enn respektable. ML 450 Hybrid får nemlig en samlet ytelse på 321 hestekrefter og 480 newtonmeter. Forbrenningsmotoren går på bensin og har seks sylindere. Alene yter den 279 hestekrefter. ML 450 Hybrid er ventet på markedet en gang rundt sommeren 2009, omtrent samtidig med en letthybridvariant av S-klasse. Mer om hybridene kan du forøvrig lese her.

Den oppgraderte utgaven av vanlige ML vil bli tilgjengelig en gang på høsten neste år.

 • Flere og større spionbilder finner du her.
 • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer