Bilsalget juli 2020

Mercedes på topp

Men Audi e-tron er fortsatt mest solgte modell. Tesla helt nede på 26. plass. Mange nye ladbare modeller stjeler elektrisk andel.

MEST SOLGT: Mercedes solgte flest biler i juli, mest takket være den helelektriske EQC og stort modellprogram med ladbare hybrider. Foto: Jamieson Pothecary.
MEST SOLGT: Mercedes solgte flest biler i juli, mest takket være den helelektriske EQC og stort modellprogram med ladbare hybrider. Foto: Jamieson Pothecary. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nybilregistreringene steg 6,5 prosent sammenlignet med juli i fjor, men er ned 21 prosent med årets 7 første måneder sammenlignet med 2019.

Elbilandelen er på 45,1 prosent, og preges av nye modeller.

Mercedes på topp

Etter en treg start har Mercedes endelig fått fart på salget av sin helelektriske SUV, EQC. Hele 698 stykker ble registrert i juli, 1542 hittil i år. Ellers er det de ladbare modellene av A, E, GLC og GLE som har hjulpet Mercedes opp på førsteplassen i juli.

Hos Audi er det e-tron som drar lasset helt alene med 775 biler. Neste på lista er den ladbare Q7 med bare 22 biler.

Toyota selger jevnt bra på alle sine "selvladende" hybrider og mange vil kanskje overraskes over at det ikke er RAV4 (111 registrerte) som ikke topper, men C-HR (231 registrerte) etterfulgt av Corolla (231).

Volvo viser samme trend med sin ladbare modellrekke. Ladbar XC40 har fått fart på salget (287 registrerte), etter fulgt av XC60 ogV60.

BMW ligger på topp 5. For første gang på lenge er det ikke i3 som står for beste salg for BMW, men faceliftet X1 som ladbar hybrid med 256 registrerte biler. Dermed blir det den 8. mest solgte modellen i juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer