Mercedes R-klasse mye billigere på to hjul

R-klasse har ikke blitt den suksessen Mercedes-Benz håpet på. En billigere versjon med drift kun på bakhjulene skal bedre på salgstallene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er de sekssylindrede motoralternativene som får bakhjulsdrift som standard. Det betyr 280 og 320 CDI på dieselsiden og 350 som eneste bensinmotor. Bakhjulsdrift i stedet for firehjulsdrift betyr lavere utsalgspris, vekt, drivstofforbruk og ikke minst utslipp. Det betyr at prisreduksjonen blir ytterligere forsterket av CO2-komponenten i vårt avgiftssystem. Regn derfor med at prisene vil havne ganske betydelig under den firehjulsdrevne versjonen. Til sammenligning er avgiftsforskjellen på E 280 CDI i stasjonsvognutførelse, med og uten drift på alle fire, nesten 60.000 kroner. I Praksis vil dette si at en R 280 CDI kan bli opptil 100.000 kroner billigere - dersom den norske importøren ikke velger å putte alt for mye av prisreduksjonen i egen lomme.

Sterkere V8'er

Beveger vi oss litt opp i pris, ser vi at den 5,0 liter store V8’eren i R500 nå blir byttet ut med den langt mer moderne og velfungerende 5,5-literen som har funnet veien til de fleste andre modeller fra Mercedes-Benz. Den nye motoren yter 388 hestekrefter, 82 mer enn den gamle, og burde representere en betydelig økning i fartsressursene til flerbruksgiganten. Den nært beslektede SUVen ML får også denne motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer