Mercedes satser på turbo

Vi har hørt det lenge, men nå er det alvor: Mercedes-Benz satser på turbo.

Publisert
Sist oppdatert

Trenden er klar. Bensindrevne turbomotorer, som hele denne artikkelen omhandler, blir vanligere og vanligere. Stadig flere produsenter satser på turboladning fremfor stort slagvolum. Mercedes har til nå brukt kompressor på sine firesylindrede bensinmotorer. Det har ryktes lenge at man er på vei bort fra dette. Det er likevel ikke trolig at alle varianter av kompressormotoren forsvinner helt med det første, men at flere turbomotorer er på vei og i stor grad vil overta, bekrefter nå kilder i Mercedes-Benz selv.

Innen utgangen av 2010

Det er styremedlem Thomas Weber som hevder dette, overfor bransjebladet Automotive News. – Alle våre kjøretøy vil ha turbomotorer i serieproduksjon innen utgangen av 2010.

Girer opp

Det er bare drøyt to år til, og hvis dette stemmer, står vi foran en periode med svært mange nye motorvarianter fra den tyske produsenten. De siste årene er det konkurrentene BMW og Audi som har ledet an i motorkappløpet, og Mercedes har hatt en litt tregere utskiftningstakt, men nå virker det altså som om man skal gire opp.

Forbruket må ned

Fordelene med moderne turbomotorer har etter hvert blitt ganske åpenbare. Man kan gå betydelig ned i slagvolum slik at både forbruk og vekt synker sammenlignet med større sugemotorer, og dette uten at ytelsene blir dårligere. Tvert i mot. Og forbruket må ned. I følge Automotive News må Mercedes redusere sitt gjennomsnittelige utslipp fra 178 til 138 gram innen 2012, hvis man skal unngå bøter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer