Mercedes SLK - SLR mini

Mercedes er klar for andre generasjon av lilleroadsteren SLK. Den er radikalt forandret i forhold til nåværende modell. Den får gromt med motorkraft med en toppeffekt på 360 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert
Mercedes SLK - SLR mini

Mercedes SLK - SLR mini

  1. Store bilder
Mercedes SLK - SLR mini


Den blir lansert i Europa i mars på bilutstillignen i Geneve, men de første bildene er her. I første omgang kommer den med tre motorer fra 163 til 360 hestekrefter, men det er designet, den nye girkassen og "luftskjerfet" som varmer ved åpen kjøring på kalde dager er vel så spennende.

AIRSCARFE

Mercedes har ofte noe nytt og komme med, og de har tydligvis noen som tenker mye på hva som mangler i dagens biler. De som liker å kjøre åpen bil vil også strekke sesongen lengst mulig. Det er Mercedes tenkt på og laget noe de kaller Airscarfe. Dette er en del av varmluftsystemet som blåser varm luft ut av hodestøtten og skal holde hode, nakke og skuldre varme når luften ute blir for kald. Skulle det likevel bli for kaldt bruker taket 22 sekunder fra på å lukke igjen kupeen.

Større

SLK er ikke akkurat noen stor bil, men til tross for det finner selv de storvokste av oss grei plass i setene på SLK. Nå har den blitt større og den totale lengden er økt med 7,2 centimeter. Vanligvis er plassutnyttelsen også bedre på en ny modell slik at det burde bli ganske mye bedre i den nye SLK-en. Bredden har økt med 6,5 centimeter og akselavstanden har økt med 3 centimeter. Bagasjerommet rommer 300 liter med taket på og 208 liter med taket nede.

Motorer

SLK kommer i første omgang med tre motorer. Det er en SLK 200med 163 hestekrefter, SLK 350 med den nye 3,5 literen med fireventilsteknikk og 272 hestkrefter og SLK 55 AMG med 360 hestkrefter fra en 5,5-liters V8-motor. Sistnevnte klarer 0 til 100 kilometer i timen på 4,9 sekunder utstyrt med en ny 7G-TRONIC syvtrinns automatkasse. SLK 350 klarer den samme øvelsen på 5,5 sekunder utstyrt med den samme girkassen

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer