Mercedes SLR Stirling Moss

Mercedes-Benz og McLaren avslutter samarbeidet med en vindusløs fartsversting.

SLR McLaren Stirling Moss (Z199) 2008 Foto: Daimler
SLR McLaren Stirling Moss (Z199) 2008 Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med sine 650 hestekrefter og en V8-motor som rekker fra null til 100 km/t på 3,5 sekunder, ønsker superteamet Mercedes-Benz og McLaren å avslutte samarbeidet om prestisjebilen med flagget til topps.

- Mercedes SLR Stirling Moss er den første bilen i verden som er så åpen og så rask, skriver Mercedes-Benz i en pressemelding.

Bilen har nemlig ikke tak. Og heller ingen vinduer. Med andre ord er sjåføren helt uten frontrute eller annen beskyttelse mot vinden som raser imot når man kjører denne nyskapende modellen med en toppfart på 350 km/t.

Se bildene nederst i artikkelen

Les også: Vi prøvekjørte Mercedes SLR McLaren

En klassisk vinner

Det er ikke uten grunn at Mercedes har valgt å kalle sitt siste bidrag til SLR-familien "Stirling Moss". Den britiske racinglegenden som fremdeles holder Millie Miglia-rekorden, Stirling Moss, kjørte Mercedes-Benz til seier etter seier i 1955.

Gjennom størsteparten av 1950-tallet var SLR 300 den store vinneren i de største billøpene. Mille Miglia, Eiffel-løpet, Targa Florio og Tourist Trophy ble alle vunnet av Mercedes' racingversting. Seirene ble først og fremst oppnådd med Stirling Moss bak rattet, men også racingstjerner som Juan Manuel Fangio og Karl Kling var store Mercedes-Benz-sjåfører på denne tiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer