Mercedes SLS AMG

Mercedes skal erstatte SLR med ny superbil. Det blir måkevingedører og heftige data.

Mercedes SLS AMG
Publisert
Sist oppdatert

For første gang på 40 år kommer Mercedes med en modell som i sin helhet er utviklet av AMG. Den skal hete SLS AMG og vil på sikt erstatte SLR McLaren. Bildene i saken ser ut som spionbilder, men er utgitt av Mercedes selv. Alle data og fakta i saken er også fra Mercedes, og ikke spekulasjoner og gjetninger som vi vanligvis tyr til i tradisjonelle spionsaker.

Måkevingedører

Dataene er heftige og bilen minner veldig om SLR i konstruksjonen, men nå har den i tillegg fått skikkelige måkevingdører.

Motoren er en kjenning som er totalt gjennomarbeidet på veien over i SLS. Når det gjelder slagvolum er det like forvirrende som før. De kaller motoren 6,3, men den har fortsatt et slagvolum på 6,2 liter - i likhet med alle modeller fra Mercedes som heter 63 AMG.

Bilen er bygd opp rundt det som på godt norsk heter en aluminium spaceframe. Dette er en gitterramme i aluminium som er den bærende enheten av hele bilen. Vi går ut fra at karosserideler og lakkerte synlige flater er laget av karbonfiber, plast eller andre lette materialer.

Girkasse bak

SLS har er også konstruert med transaksel. Det betyr at den ikke har girkassa boltet til motoren foran, men at girkasse og differensial er bygd som en enhet og plassert bak. Det er for å flytte mye vekt (en girkasse er tung) bakover i bilen. Dette er i høyeste grad med på å gi bilen vektfordelingen 48 prosent foran og 52 prosent bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer