Mercedes-spesialist med superbil

Dette er bare delvis en Mercedes.... Nettopp delvis!

4C Computerrendering
4C Computerrendering Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

C25 er det nøkterne navnet på denne svært lite nøkterne bilen.

De som er interessert i foredlede Mercedeser kan ikke unngå å kjenne til den tyske tuneren Carlsson. Denne tar her skrittet inn i bilprodusentenes rekker; Carlsson hevder nemlig at C25 er selskapets første "egenutviklede" bil.

"Egenutviklet"

100% egenutviklet kan den nå ikke være; sin tradisjon tro har preparatøren benyttet Mercedes-komponenter i sitt prosjekt. Ikke desto mindre ser vi at dette er en bil med egen design og fasong.

Overgår Brabus

Når det gjelder ytelser overgår den selv den nylig "avdøde" superbilen SLR Mc-Laren. Vi vil anta at basis for bilen er en SL 65 AMG, og den er motorisert på samme måte - i utgangspunktet. Det betyr en seksliters bi-turbo V12-motor og her har Carlsson overgått selv Brabus, med en toppeffekt på 753 hestekrefter og et voldsomt dreiemoment - hele 1.320 newtonmeter er det snakk om.

3,7

Dette gir den meget anstendige tiden fra 0-100 på 3,7 sekunder og toppfarten er 353 kilometer i timen. Bilen har selvtilpassende/selvsenkende understell (C-Tronic) og skor 265/30-20 foran og 325/25-20 bak. Bremseskivene foran har en diameter på imponerende 405 millimeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.