Mercedes tester ny supersportsbil

Disse spionbildene viser at Mercedes er i utprøvingsfasen med en helt ny supersportsbil.

Publisert
Sist oppdatert
...regnestykket tilsier at prototypen på bildene trolig ender opp i den aller øverste divisjonen...


Det er ikke lenge siden vi meldte om at prestisjeprosjektet SLR nå snart er historie. Men man ligger tydeligvis ikke på latsiden av den grunn. Tidligere rapporter om at man skal fortsette samarbeidet med McLaren medfører trolig ikke riktighet. I stedet vil man overlate en større del av utviklingsjobben med en ny modell til AMG.

Kamuflert som Viper

Mercedes tester ny supersportsbil

Mercedes tester ny supersportsbil

  1. Store bilder
Mercedes tester ny supersportsbil


Og som dere ser på bildene er ting allerede godt i gang. Kamuflert som en Dodge Viper hardkjøres testbilen på den legendariske racerbanen Nürburgring. Den solide akselavstanden og det enorme panseret avslører lett at det dreier seg en frontmotor som sitter så langt bak forhjulene at den nærmest også kan karakteriseres som en midtmotor. Bilen McLaren skal i gang med å utvikle, kommer trolig til å få en tradisjonell midtmotorplassering, altså bak kupeen.

Tidlig i utviklingen

Det faktum at bilen ennå er såpass uferdig som bildene viser, tyder på at man fortsatt er relativt tidlig i utviklingsløpet. Men doningen har også vært spionfotografert tidligere, så helt fersk er den ikke. Men enn så lenge er mye usikkert, selv om mye tyder på at dette blir en ren erstatter til SLR.

Supersport

Legg i tillegg til det faktum at man også utvikler en trimmet lettvektsversjon av SL med fast tak, og regnestykket tilsier at prototypen på bildene trolig ender opp i den aller øverste divisjonen, for ikke å kannibalisere for mye på de ulike SL-variantene.

Masse krefter

Mercedes tester ny supersportsbil


Det betyr trolig godt over 600 hestekrefter og en vekt som antakelig vil ligge under SLRs nivå på drøyt 1.700 kilo. Driften kommer til å foregå kun på bakhjulene, og bli ikke overrasket dersom en slags sekvensiell sportsgirkasse dukker opp. Det eneste som taler i mot slike ekstreme ytelser er miljøfokuset. Men så langt virker det ikke som om det tar helt livet av de aller heftigste doningene, så sjeldne som de tross alt er.

Vi regner med at flere spionbilder, samt mer og sikrere informasjon om denne bilen vil dukke opp fremover. Så følg med!

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer