Mercedes tilbakekaller 26.000 biler

Mercedes er kjent for kvalitet, og det vakte derfor stor oppsikt da det viste seg at den nye A-klassen hadde problemer med å takle en svensk elgtest. Denne gangen er problemet langt mindre alvorlig, til gjengjeld dreier det seg om enda mer prestisjetunge modeller.

Mercedes tilbakekaller 26.000 biler
Publisert

For denne gangen er det eiere av de virkelige luksusdoningene som må finne seg i vitsing fra naboer og kolleger. For selv den rimeligste utgaven av Mercedes S-klasse, S320, koster like oppunder en million kroner. Og de som har gått til anskaffelse av en Mercedes CL500 har punget ut med hele 1,65 millioner kroner.

Brannfare

Feilen ble oppdaget da S- og CL-eiere rapporterte om en merkelig lukt. Det viste seg at lukten kom fra en regulator som skulle hindre overoppheting av klimaanlegget. Problemet var imidlertid at regulatoren selv hadde problemer med å takle høy varme. Og når Mercedes fant ut at regulatoren kunne begynne å brenne hvis den ble utsatt for ekstreme temperaturer, var det bare å innse nederlaget - bilene måtte kalles inn og regulatoren byttes ut.

18 i Norge

Den problematiske regulatoren har blitt brukt i CL- og S-klassebiler fra 26. januar til begynnelsen av mai i år, og dermed må 26.000 biler innkalles. Mercedes anslår at prosessen vil koste omlag 40 millioner kroner.I Norge er det solgt 18 CL- og S-klasser med den aktuelle regulatoren, og disse vil i følge Mercedes-importør Bertel O. Steen bli kontaktet i nærmeste fremtid. Utskiftingen av regulatoren skal visstnok være unnagjort i løpet av en snau time, og jobben er selvsagt en garantisak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer