Mercedes utfordrer VWs barnesete

Mercedes-Benz tilbyr nå integrerte barneseter med "ørelapper" både i C- og E-klasse. Er løsningen god nok til å erstatte en god beltestol?

Integrert barneseteløsning fra Mercedes-Benz.
Integrert barneseteløsning fra Mercedes-Benz. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På fredag skrev vi om den integrerte barneseteløsningen i Volkswagen Passat, en artikkel som skapte stort engasjement og som resulterte i mange tips. Blant annet ble vi tipset om at Mercedes-Benz tilbyr en tilsvarende løsning i C- og E-klasse.

Vi har nå sett nærmere på denne løsningen, som ved første øyekast minner mye om det integrerte barnesetet i Passat. Det betyr at vi snakker om hevbare sitteputer integrert i baksetene. Disse støttes av bøyler/ørelapper som monteres på hodestøtte-stengene. Ørelapp-enheten, som både skal beskytte ved sidekollisjon og som tilbyr støtte for sovende barn, er utrustet med en "belteguide". Denne skal sørge for at beltet blir liggende på barnets skulder, i god avstand fra halsen.

Sikkerhetsbrett for de minste

Mercedes-Benz opplyser at deres løsning, i likhet med Volkswagens patent, er ment for barn mellom 15 og 36 kilo. I motsetning til Volkswagen tilbyr imidlertid Mercedes-Benz i tillegg et polstret "sikkerhetsbrett", som plasseres over barnets fang og som inkluderer en belteføringsmekanisme for hoftedelen av beltet. Ved bruk av dette brettet mener Mercedes-Benz at deres løsning kan brukes for barn helt ned i 12,5 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer