Årets Barskeste Bil 2019

Mercedes vant kåringen for de politisk ukorrekte

De som vant prisen var kjempefornøyde, men ikke overrasket.

Autofil / Dinside / Dagbladet kårer Årets Barskeste Bil 2019 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år hadde vi også en ekstra kategori da Årets Bil skulle kåret - «Årets Barskeste Bil» - en kategori som bare måtte komme fordi 2018 var et svært spesielt år.

For første gang (med unntak av LM 002) lanserte Lamborghini en SUV, og ikke en hvilken som helst. Dette er verdens raskeste.

Mercedes kom også med politisk ukorrekte G-klasse, her representert med verstingen AMG G63. I tillegg har Audi har også en barsking i Q8.

Dette er biler som automatisk blir luket bort i den tradisjonelle kåringen. De er dyre og tørste, men fortjener også å skinne.

Mer enn et framkomstmiddel

Bil er ikke bare et framkomstmiddel. Det forteller salgstallene:

  • 81 Solgte G-klasser siden lansering, er nær en dobling av salget de ti siste åra. 60 prosent er AMG G63 og halvparten er personbil-registrerte. G63 med fem seter koster fra 2,5 millioner kroner.
  • 20 nordmenn står allerede på venteliste for Urus. Vår testbil kostet 3,8 millioner ...

Elbil-SUV-en Jaguar I-Pace vant for øvrig Årets Bil 2019 suverent.

Derfor vant AMG G63

Seks av åtte jurystemmer gikk i Mercedesens favør. Det var totalpakka av galskap som ga en knepen seier for bilen.

Geländewagen er en legende og et ikon som har hatt sin reise fra militærkjøretøy og traktor til luksusbil med V12-motor.

Merkevaren er så sterk at man har bygget den nye i samme design og proporsjoner, men forbedret kjøreegenskaper og luksusfølelse betraktelig. 585 hestekrefter i kombinasjon med tung bil på mykt offroad-understell, får smilet fram i alle som prøver SUV-en.

VILL JUBEL: PR- og informasjonssjef Audun Hermansen, spratt korken da plaketten for Årets barskeste bil ble tildelt direktør Kjetil Myhre. Pål Elling Stefferud, Arne Weberg, Christian Sooth Knutsen, Charlotte Bateman, Magnus Augdahl, Heidi Aasen, Tor Kristian Skjeltorp, Irene Tande, Thomas Langebro, Einar Brendengen, Hans Kristian Gran, Jon Martin Olsen, Arne Sørli, Trond Sveum Kristensen, Jørn Rønningen og Olav Braae-Johannessen er godt fornøyde med utmerkelsen. Foto: Rune M. Nesheim
VILL JUBEL: PR- og informasjonssjef Audun Hermansen, spratt korken da plaketten for Årets barskeste bil ble tildelt direktør Kjetil Myhre. Pål Elling Stefferud, Arne Weberg, Christian Sooth Knutsen, Charlotte Bateman, Magnus Augdahl, Heidi Aasen, Tor Kristian Skjeltorp, Irene Tande, Thomas Langebro, Einar Brendengen, Hans Kristian Gran, Jon Martin Olsen, Arne Sørli, Trond Sveum Kristensen, Jørn Rønningen og Olav Braae-Johannessen er godt fornøyde med utmerkelsen. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Stolt vinner

Det var feststemning hos Bertel O. Steen da vi formidlet avgjørelsen om vinneren.

- Jeg synes dette er fantastisk moro, sier Kjetil Myhre, direktør for Mercedes-Benz Personbil.

- Det er gøy at en bil helt utenom det vanlige kan vinne. Dette er jo en legende i ny form, legger Myhre til.

Det er det som skaper entusiasmen rundt bilen også. Når man først valgte en sånn klasse, ble vi ikke overrasket:

Vi mener at dette er verdens barskeste bil. Nye Geländewagen kan både dra tømmer og kjøre på bane. Prisen viser at bil ikke bare er mobilitet, men også følelser og ingeniørkunst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer