Mercedes viser CLS

Nå er den offisiell: Andre generasjon av Mercedes' såkalte "firedørs kupé".

CLS 350 (C218) 2010
CLS 350 (C218) 2010 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare noen dager siden en presentasjonsbrosjyre av nye Mercedes CLS lekket ut på nett (Les om det her), og deretter lekket offisielle studiobilder av bilen ut. Før vi engang rakk å ta tak i disse, hadde Mercedes tatt konsekvensen av at bilen ikke lenger kunne holdes hemmelig, og publisert pressemelding og de første offisielle bildene av den nye luksusbilen.

Nyskapende

Mercedes CLS ble lansert i 2003 og skapte ifølge produsenten selv en helt ny kategori bil. Designen var utvilsomt original - det dreide seg om en firedørs sedan med fasong som en kupé. Den har inspirert andre produsenter til å lansere biler med samme typen design; Porsche Panamera og Aston Martin Rapide i superluksusklassen, og Volkswagen Passat CC i de mer folkelige sjiktene. Mange finner dagens CLS meget elegant selv om på den annen side en god del synes denne typen design er vanskelig å svelge. Sett fra enkelte vinkler er det da også noe "banan-aktig" over den.

Pontonskjermer

Det har tydeligvis Mercedes-designerne gjort noe for bokstavlig talt å rette opp, og vi drar i den nye designen kjensel på det Ponton-aktige *) "hoftepartiet" som også er en av formsignaturene til den nye E-klasserekken. Ellers merker vi oss at fronten minner noe om supersportsmodellen SLS AMG med en relativt oppreist grill som er separat fra panseret. For øvrig er bilens profil umiskjennelig CLS. En særkarakteristikk med den nye luksus-Mercedesen er at alle lysfunksjoner er "LED"-baserte, altså at de håndteres av dioder. I alt består de utvendige lyssystemene av 71 dioder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer