Mercedes-Benz lanserer Generation EQ

Mercedes viser elektrisk SUV

Med et konsept de kaller "elektrisk intelligens" tar Mercedes nok et skritt inn i den elektriske bilfremtiden. Og viser en SUV med eldrift og rekkevidde opptil 50 mil.

EN MESSE-STJERNE: Generation EQ fra Mercedes er første demonstrasjon fra Mercedes' side av i hvilken grad de tar elektrifiseringen av bilen på alvor: De skal lansere en helt egen elektrisk modellrekke. Foto: Jamieson Pothecary
EN MESSE-STJERNE: Generation EQ fra Mercedes er første demonstrasjon fra Mercedes' side av i hvilken grad de tar elektrifiseringen av bilen på alvor: De skal lansere en helt egen elektrisk modellrekke. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med en elektrisk drevet SUV har Mercedes tiltrukket seg mye oppmerksomhet på bilmessen i Paris. Bilen skal markere starten på en nysatsing - som vi omtalte i juni i år - fra den tyske premium-produsentens side.

Tesla fortsatt alene

Nevner vi «elektrisk SUV», «rekkevidde på 50 mil» og «futuristiske trekk», vil vel de fleste som følger med si: Tesla Model X! Og Tesla har fordelen av faktisk å ha en bil i produksjon i salg allerede i dag, som svarer til kriteriene. Men, som Tesla-sjef Elon Musk lenge har uttrykt et sterkt ønske om, kommer volumprodusentene etter. Vi omtalte nylig den kommende el-SUV-en Audi skal lansere, og nå viser altså Mercedes sin kommende modell - riktignok i konsepts form inntil videre - som svarer til de ovenfor nevnte kriteriene på en prikk.

Bilen skal bli utslippsfri

Som første representant for det nye merket EQ, er det den elektriske SUV-en ved navn Generation EQ som vises for publikum. Konseptbilen skal vise hva slags tanker Daimler gjør seg rundt typen produkt som vil vise vei mot fremtidens privatbilisme.

Toppsjefen i Daimler-konsernet og Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, presenterte EQ i Paris. Navnet som betegner den nye merkevaren er et ordspill basert på IQ, hvor I-en byttes ut med E for «elektrisk». Det skal bety «elektrisk intelligens» og har de fire grunnbestanddelene «sammenkoblet», «autonom», «delt» og «elektrisk». Og Zetsche insisterte på at fremtidens bil er utslippsfri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer