Mercedes-Benz EQA

Mercedes viser kompakt elbil

EQ A heter konseptbilen som vises i Frankfurt. Etter SUV-klassen beveger Mercedes seg inn i kompakt-segmentet.

A-KLASSE PÅ STRØM: Mercedes fortsetter sin strategi med å vise fremtidens elektriske biler fra merket. Nå er det kompaktklassen som står for tur og her er EQA Concept. Foto: Daimler
A-KLASSE PÅ STRØM: Mercedes fortsetter sin strategi med å vise fremtidens elektriske biler fra merket. Nå er det kompaktklassen som står for tur og her er EQA Concept. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha annonsert en ambisiøs elektrifiseringsstrategi - i likhet med BMW og sitt i-merke og Audi med e-tron (elektrisk SUV vist i 2015), presenterte Mercedes sin el-SUV, Generation EQ, i fjor. Neste konseptbil i EQ-serien vises her og den har fått navnet EQA.

Det blir noe mer ambisiøst enn den utgående elektriske versjonen av B-klasse, som ikke er i produksjon lenger. Men også denne er i kompakt-segmentet uten at vi har de nøyaktige dimensjonene.

60 kWt batteri - skalerbart

Men denne kommer med en skalerbar batteripakke, forsynt av Deutsche Accumotive. I utgangspunktet er kapasiteten oppgitt til 60 kWt. Det skal gi en rekkevidde på 400 kilometer. Den skal kunne lades på hurtiglader på ti minutter for 100 kilometer ekstra rekkevidde.

Lading skal for øvrig kunne skje enten med induksjonslading - trådløst - eller via en spesialmontert veggboks.

5 sekunder til 100

To elmotorer skal sørge for en samlet effekt på minst 200 kilowatt (272 hestekrefter). EQA har firehjulsdrift takket være en motor bak og en foran. Et dreiemoment på 500 newtonmeter hjelper også til gode ytelser - 0 til 100 skal ikke ta mer enn fem sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer