Mercedes viser Vision GLK

Mercedes-Benz’ kommende kompakt-SUV GLK er nå nesten avduket i form av en konseptbil. Vision GLK Freeside er svært lik den endelige produksjonsbilen.

Publisert
Sist oppdatert

Taktikken kjenner vi fra blant annet BMW; å vise en konseptbil som er nærmest identisk med den endelige produksjonsmodellen kun kort tid før sistnevnte avdukes. Hensikten er å skape blest om produktet, samtidig som man bevarer litt av spenningen enda en liten stund.

Veldig lik

Men i dette tilfellet egentlig ikke spenningen uutholdelig. Vi har nemlig allerede sett produksjonsbilen på spionbilder. Og Freeside er svært lik, med noen få unntak. Den tofargede lakken og lysdiodene i takbstativet blir trolig ikke med videre til produksjonsbilen, ei heller de diodebaserte tåkelysene i de nedre luftinntakene.

Ellers er både fronten, profilen og hekken hovedsakelig lik som på produksjonsbilen. De ekstremt kantete formene er fortsatt oppsiktsvekkende og vi må si vi er spent på mottakelsen designen kommer til å få av markedet.

Nytt interiør

Interiøret vil trolig heller ikke skille seg nevneverdig fra det vi finner i denne konseptbilen. Selv om man ser enkelte fellestrekk med C-klasse, er det tydelig at førermiljøet er helt nyutviklet og unikt for GLK.

Bluetec

Konseptbilen er av typen Bluetec, det vil si en miljøoptimert utgave. Motoren er på 2,2 liter, går på diesel og yter 170 hestekrefter. En rekke avanserte systemer renser eksosen og sørger blant annet for at utslippet av skadelige nitrogenoksider reduseres med opptil 80 prosent, i følge Mercedes-Benz. Det betyr at bilen innfrir selv de strengeste utslippskravene både i dag og de som antas å tre i kraft de neste årene, ingen selvfølge for en dieselbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer