Mercedes Vision SLR:Råsterk stilstudie

Så ble den da endelig vist i all sin prakt, Mercedes SLR-studie. Og jeg lover deg, julenissen, dersom Mercedes setter denne bilen i produksjon skal jeg være snill de neste 5 årene!

Publisert

For maken; man kan si hva man vil om de amerkianske retro- og nostalgidesignene. SLR overgår dem alle med god margin. Dette er virkelig en en lekkerbisken som viser Mercedes sin arv med dagens formspråk. Dynamikk og historikk i skjønn forening.

At bilen er “noe sprekere” enn de fleste andre biler er det ingen tvil om, det er bare å ta et kjapt blikk på bilen. Men Mercedes overgår seg selv. I SLR-konseptet bruker de en 5,5-liters V8-motor med kompressor, og jager ut 557 hk. Dreiemomentet virker aldeles sinnsvakt, hele 720 Nm er tilgjengelig.

Og om ikke utseendet er nok til å skremme svigermor, burde hun ta plass i bilen for å oppleve en akselerasjon fra 0 – 100 km/t på 4,2 sekunder, eller kanskje 0 – 200 km/t på 11,3? Eller (men selvfølgelig ikke i Norge), en toppfart på fullstendig politisk ukorrekte 320 km/t!

Andre høydepunkt;

* Setene er støpt i karbonfiber* Karosseriet består av en blanding av aluminium og kunstfiber* Bremsesystemet er et elektro-/hydraulisk system med sensorer som blant annet vurderer kjøremønster og – forhold for optimal bremseeffekt.* Bremsesystemet er vesentlig raskere enn på vanlige hydrauliske systemer, og sørger blant annet for å gi ekstra bremseefekt dersom systemet oppdager fading som følge av overopphetede bremseskiver.* Bremseskivene er laget av fiberforsterket keramikk - som er 67 prosent lettere enn konvensjonelle bremseskiver, og som dessuten tåler temperaturer opp mot 1600 grader Celcius* Bilen er utstyrt med COMAND (Cockpit Management and Data System) - et system som blant annet har satelittnavigering* Hjuloppheng og styrestag er laget av aluminium* Dekkene er imponerende; Bridgestone 245/35R19 foran og 285/30R20 dekk bak!* SLR har gassutladningslamper* Gassutladningslampene "svinger med" styringen inntil 5 grader hver vei, slik at man får mer lys i den retningne man svinger* SLR har sekvensiell gearkasse

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer