Mercedesen kjørte oss

Det er umulig ikke å la seg imponere når bilen kjører på egen hånd i trafikken.

SER, HØRER OG FØLER: Det er ikke småtterier av datakraft som skal til for at bilen kan takle trafikken på egenhånd, men vi konstaterer at i 2014 er dette faktisk mulig. Mercedes-Benz er av de som er langt fremme på området. Foto: DAIMLER
SER, HØRER OG FØLER: Det er ikke småtterier av datakraft som skal til for at bilen kan takle trafikken på egenhånd, men vi konstaterer at i 2014 er dette faktisk mulig. Mercedes-Benz er av de som er langt fremme på området. Foto: DAIMLER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang har vi vært passasjerer i en bil der føreren lot både ratt og pedaler være i fred under mesteparten av turen. Vi venner oss fortsatt ikke til det og regner heller ikke med å gjøre det i nær fremtid.

Sist gang var da vi fikk være med i en Volvo på autopilot i Göteborg.

Denne gangen var det i Mercedes-Benz S 500 kjøreturen ble foretatt, en S 500 som minnet mye om den vi kjørte i ladbar versjon for ikke så lenge siden, men med et svært viktig unntak.

«Intelligent Drive»

Bilen som fraktet oss rundt i gatene i Sunnyvale i Silicon Valley (California), var nemlig utstyrt med komplett Intelligent Drive-pakke, det vil si at bilen er i stand til å kjøre av seg selv ute i trafikken.

Dette er i tråd med utviklingen mot fremtidens transportmidler, som du kan lese mer om her.

Det klarer den takket være en utvidelse av eksisterende systemer som allerede kan gjøre dagens S-klasse halvveis selvkjørende. Det dreier seg om Distronic Plus-systemet med styreassistent - som gjør at den både holder avstanden til foranliggende trafikk og til sidelinjer og midtlinje i veibanen. I dag har den også såkalt BAS Plus med krysningsassistent, som gjør at den nå også registrerer tverrgående trafikk og fotgjengere, og ved behov forsterker sjåførens bremsing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer