Meriva: Genistrek fra Opel

Opel Meriva er så praktisk, komfortabel og sjarmerende at den går utenpå det som finnes av konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert
Meriva: Genistrek fra Opel


MALLORCA (DinSide Motor): Det er ikke ofte vi har vurdert å bruke overskriften "Løp og kjøp". Men denne gangen gjorde vi det. Nykommeren Opel Meriva er nemlig blant de smarteste bilene som har vært lansert det siste tiåret. Når den norske Opel-importøren i tillegg lover at prisene vil starte på 179.000 kroner, ligger det an til at Meriva vil bli et av de bedre bilkjøpene man kan gjøre.

Snedige seteløsninger

Hva er det som får oss til å ta i så kraftig allerede før vi har testet bilen på norsk jord? Årsakene er mange, men hovedårsaken er de geniale seteløsningene. Vi har aldri før sett seteløsninger som er så fleksible og samtidig så brukervennlige som det Meriva kan by på.

For her kan baksetene skyves både sideveis og i lengderetningen. Noen få håndgrep er alt som skal til for å forandre bilen fra en ordinær femseter til en superromslig fireseter. Dette gjøres ved å folde det midtre baksetet ned og å flytte de to andre setene inn mot midten av bilen. Baksetepassasjerene kan da glede seg over usedvanlig god kupebredde, enorm benplass og justerbar seteryggvinkel. I tillegg kan baksetepassasjerene kose seg med et justerbart midtarmlene, koppholdere, flybord og oppbevaringsrom.

Stort lasterom

Meriva: Genistrek fra Opel


Trenger man større lasteromsplass kan baksetene dyttes ned i gulvet i løpet av noen få sekunder. Resultat; et helt flatt lasteromsgulv og 1.410 liter lastekapasitet. Meriva kan også bestilles med nedfellbar forseterygg, noe som gir enda større plass og mulighet for å frakte med seg 2,4 meter lange gjenstander.

Men man trenger ikke å legge baksetene ned i gulvet for å få med deg bagasje i Meriva. Selv med baksetene i bakre posisjon disponerer man akseptable 350 liter. Og skyver man baksetene frem, rommer lasterommet hele 650 liter, noe som etter vårt øyemål å dømme skulle gi plass nok til selv de største barnevogner.

404 centimeter

Opel Meriva er kun 404 centimeter lang. Likevel byr bilen på gedigen plass for både forsete- og baksetepassasjerer og oppleves dermed som en langt større bil enn det den egentlig er. Hvordan har Opel fått det til? Les mer om plassutnyttelse og design her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer