Meriva-prisene klare

Nye Opel Meriva blir ingen prisbombe. Likevel, prisene er langt fra avskrekkende.

Publisert
Sist oppdatert
Meriva-prisene klare

Meriva-prisene klare

 1. Utstyr og priser


Meriva-prisene starter, som Opel har lovet, på 179.000 kroner. Da får man en Meriva med 1,6-liters motor og laveste utstyrsnivå. Med tanke på at den langt mindre Honda Jazz med 1,4-liters motor koster 177.000 kroner, er Meriva-prisen eksepsjonelt lav.

For godt til å være sant? Ja. For 179.000-kronersversjonen er så ribbet at den i praksis er helt uinteressant. For eksempel må man klare seg uten fjernbetjent sentrallås, elektriske vindusheiser, elektrisk justerbare speil og høydejusterbart ratt.

Enjoy

Vi anbefaler derfor våre lesere å hoppe opp på utstyrsnivå Enjoy, som koster 10.000 kroner mer. Til gjengjeld får du det overnevnte utstyret, samt en rekke andre fleksibil-detaljer som nedfellbar forseterygg, reiseassist (midtarmlene og oppbevaringsboks) for midtre baksete og skuff under forsetet.

100 hestekrefter

Meriva-prisene klare


I tillegg anbefaler vi å velge den nyeste 1,6-literen, som yter 100 hestekrefter. Denne er både mer moderne og gir bedre trekkraft enn den eldre 87-hestersvarianten. Dermed kan vi plusse på 10.000 kroner til og er oppe i 199.000 kroner.

Klima og radio

Men enda er vi ikke i mål. For verken radio eller klimaanlegg følger med i prisen. Begge deler er nødvendig utstyr, ikke minst med tanke på bilens andrehåndsverdi. Vi legger derfor på 3.500 kroner for radio og 7.500 kroner for et manuelt klimaanlegg og er dermed kommet opp i 210.000 kroner.

210.000 kroner

Meriva-prisene klare


Skremt over prisen? Det er det faktisk ikke grunn til å bli. For hvis vi tar en nærmere kikk på de mest opplagte konkurrentene, viser det seg at "vår" Meriva er relativt rimelig. Ford Fusion med 1,6-liters motor og tilsvarende utstyrsnivå koster koster 216.900 kroner og er ikke på langt nær så praktisk som Meriva. Mitsubishi Space Star 1.6 Comfort, som heller ikke er en like praktisk bil som Meriva, koster 209.900 kroner.

Kun 10.000 å spare

Men hva med Hyundai Matrix? Den må vel være billigere? Ja, det er den. Matrix 1.6 GLS, som har klimaanlegg, koster snaue 190.000 kroner. Men fordi Hyundai-motoren kun yter 90 hestekrefter, blir det mer naturlig å sammenligne med den minste Opel-motoren. Og da koster ikke "vår" Meriva mer enn 200.000 kroner. Dermed blir prisforskjellen kun 10.000 kroner - en prisforskjell som etter vårt syn kunne vært langt større uten at vi dermed hadde valgt Matrix fremfor Meriva.

Full oversikt over priser og utstyr finner du her.

Større omtale av Opel Meriva finner du her.

Relaterte artikler:

 • Her finner du våre Opel-tester
 • Her finner du flere Opel-nyheter
 • Her finner du våre Opel spionartikler
 • Her finner du våre Opel lanseringsartikler
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer