Meriva-prisene klare

Nye Opel Meriva blir ingen prisbombe. Likevel, prisene er langt fra avskrekkende.

Publisert
Sist oppdatert

Meriva-prisene starter, som Opel har lovet, på 179.000 kroner. Da får man en Meriva med 1,6-liters motor og laveste utstyrsnivå. Med tanke på at den langt mindre Honda Jazz med 1,4-liters motor koster 177.000 kroner, er Meriva-prisen eksepsjonelt lav.

For godt til å være sant? Ja. For 179.000-kronersversjonen er så ribbet at den i praksis er helt uinteressant. For eksempel må man klare seg uten fjernbetjent sentrallås, elektriske vindusheiser, elektrisk justerbare speil og høydejusterbart ratt.

Enjoy

Vi anbefaler derfor våre lesere å hoppe opp på utstyrsnivå Enjoy, som koster 10.000 kroner mer. Til gjengjeld får du det overnevnte utstyret, samt en rekke andre fleksibil-detaljer som nedfellbar forseterygg, reiseassist (midtarmlene og oppbevaringsboks) for midtre baksete og skuff under forsetet.

100 hestekrefter

I tillegg anbefaler vi å velge den nyeste 1,6-literen, som yter 100 hestekrefter. Denne er både mer moderne og gir bedre trekkraft enn den eldre 87-hestersvarianten. Dermed kan vi plusse på 10.000 kroner til og er oppe i 199.000 kroner.

Klima og radio

Men enda er vi ikke i mål. For verken radio eller klimaanlegg følger med i prisen. Begge deler er nødvendig utstyr, ikke minst med tanke på bilens andrehåndsverdi. Vi legger derfor på 3.500 kroner for radio og 7.500 kroner for et manuelt klimaanlegg og er dermed kommet opp i 210.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer