Merke- eller uavhengig kjedeverksted?

Er du nøye når du velger bilverksted kan du spare tusenlapper uten at garantien påvirkes. Av: Helen Wille

FRIHET TIL Å VELGE: Du kan fritt velge, men det er smart å sjekke hva som er alternativene og konsekvensene. Foto: Colourbox.com
FRIHET TIL Å VELGE: Du kan fritt velge, men det er smart å sjekke hva som er alternativene og konsekvensene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU-reglene som ble implementert av Norge for seks år siden, ga bileiere større frihet til å selv velge bilverksted- og deler uten å miste garantirettighetene. Forutsetningen er at verkstedet er offentlig godkjent og at de utfører jobben etter bilimportørens retningslinjer.

Formålet med reglene var å skape større priskonkurranse mellom merke- og kjedeverkstedene, og i juli i fjor ble det stadfestet utvidede forskrifter som har gitt bileierne ytterligere mulighet til å velge helt fritt.

Mister ikke garantirettighetene

Dette betyr blant annet at du kan bruke en reservedel fra et uavhengig kjedeverksted av samme kvalitet som deler fra et merkeverksted, uten at produsenten kan frata deg garantirettighetene. Her kan det være mye penger å spare.

Likevel er det ifølge Forbrukerombudet flere bilprodusenter som i sine bilgarantivilkår feilinformerer om at garantien vil falle bort dersom du ved reparasjon av bilen bruker andre deler enn produsentens egne.

Nå har nesten "alle" fem års garanti

Samme bildeler

- Det er først og fremst viktig å skille mellom merkeoriginal og merkedeler. Vi snakker ikke om "originale" eller "uoriginale" deler hos henholdsvis merke- og kjedeverksted, selv om mange tror det. Du får samme merkedeler hos en uavhengig kjede, som på et merkeverksted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer