Tjener milliarder

Mest kilometersvindel i disse bilene

Med en liten datamaskin tar det bare noen minutter å skru tilbake kilometerstanden. Tyske luksusbiler er mest utsatt for kilometer-svindel.

TYSKE LUKSUSBILER: Det er tyske luksusbiler som oftest har kilometertelleren skrudd tilbake, viser denne nye rapporten. Foto: Knut Moberg
TYSKE LUKSUSBILER: Det er tyske luksusbiler som oftest har kilometertelleren skrudd tilbake, viser denne nye rapporten. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert

I 2018 konkluderte en EU-studie med at mellom 30 og 40 prosent av alle bruktbilene som gikk ut av Tyskland, hadde manipulert kilometerteller.

Kilometerstanden var skrudd tilbake for å øke verdien på bilen. Totalt var det snakk om svindel for mellom 50 og 90 milliarder kroner. Norges Automobil-Forbund har tidligere beregnet at dette koster norske forbrukere mellom 2 og 5,3 milliarder kroner hvert eneste år.

Tyske luksusbiler

Nå har carVertical, et europeisk firma som har spesialisert seg på å loggføre bilenes service-historie og kjørte kilometer, sett på hvilke biler som er mest utsatt for kilometersvindel.

Fra oktober 2019 til oktober 2020 ble det rapportert over en halv million tilfeller av kilometertellere som var skrudd tilbake. Bilene som ble sjekket var både fra de største europeiske markedene som Tyskland og Frankrike, men også land i Øst-Europa og USA.

Tyske luksusbiler er de som er mest utsatt for å få kilometertelleren skrudd tilbake. Helt på topp finner vi flere modeller fra BMW. Hele 34 prosent av BMWs 7-serie som ble sjekket, hadde skrudd tilbake telleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer