Tesla Model 3

Mest solgte noensinne

Plutselig tok Tesla et kjempehopp i registreringsstatistikken.

MESTSELGENDE: På bare to år har Tesla Model 3 blitt den mestselgende bilen til Elon Musk her i Norge. Foto: Øystein B. Fossum
MESTSELGENDE: På bare to år har Tesla Model 3 blitt den mestselgende bilen til Elon Musk her i Norge. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Folke-Teslaen, billig-Teslaen eller bare Tesla Model 3. Den klart rimeligste utgaven av Elon Musks elbiler har på rekordtid blitt en bestselger på det norske markedet.

Etter at de første bilene ankom Norge for knappe to år siden, har den allerede rukket å bli Norges fjerde mest solgte elbil gjennom tidene - og samtidig passert de mer eksklusive søsknene Model X og Model S i samme slengen.

Skjedde plutselig

Det mest oppsiktsvekkende er at det skjedde veldig raskt. For ved utgangen av november lå Model 3 et godt stykke bak. Men i god gammel Tesla-ånd kom den som en rakett ved kvartalsslutt, i årets siste måned.

En registreringsøkning på over 119 prosent, på bare én måned, gjorde at Teslas rimeligste bil endte på 7770 biler i 2020 - kun slått av Audi e-tron (9227).

Men det er 2020-statistikken. Vi må komme oss tilbake til det historiske perspektivet vi startet med ...

Totalt 23 458 registreringer (inkludert fem såkalte bruktimporterte) var Model 3 oppe i da kalenderen ble byttet ut til fordel for 1. januar 2021. 7770 pluss de sensasjonelle 15 683 (+5) registreringene fra året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer