Mesterverk eller arbeidsuhell?

En kineser bygget like godt en (slags) Lamborghini helt på egenhånd.

MINIATYR: Denne liksom-sportsbilen er ikke like stor som inspirasjonskilden, men den ser ut til å være like vanskelig å komme seg ut av. Foto: Automotto.org
MINIATYR: Denne liksom-sportsbilen er ikke like stor som inspirasjonskilden, men den ser ut til å være like vanskelig å komme seg ut av. Foto: Automotto.org Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En skal være forsiktig med å tukle med sportsbilfolket, for vi snakker om et felt som knytter seg tettere til religion enn fotball hvis du treffer de riktige, eller gale, folka.

Sleng dritt om en Ferrari, og du risikerer få påtegnet bart med sprittusj neste gang du er på hyttetur. Noen tar visst enda hardere i.

Helt på egenhånd

Derfor er det fint når vi alle, uansett om vi foretrekker italienske eller tyske superbiler, kan samles rundt en sak som er såpass uskyldig som en kineser som helt på egenhånd har satt sammen en slags hyllest til Lamborghinien.

Vi sier en slags, for som bildet over og bildespesialen under tydelig viser har Chen Jinmiao fra Chenzhou, China, ikke helt klart å reprodusere de flytende, men likevel ganske strenge formene som en vanligvis forbinder med den italienske bilprodusenten. Her snakker vi boogie woogie heller enn vals.

Billig - men dyrt likevel

Hva synes du om denne liksom-Lamborghinien?

(Avsluttet)
Stygg som en bilulykke på motorveien(42%) 460
Selvgjort er velgjort!(33%) 366
En mellomting mellom en Lamborghini og en firkant(25%) 275
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Chen er til daglig bilmekaniker, og har brukt deler fra diverse bilmerker og -typer til snekre sammen dette på mange måter ypperlige eksempelet på hva gjør-det-selv kan føre til.

Han har brukt rundt et år på prosjektet, og rundt 3000 dollar (snaue 18.000 kroner). Det høres kanskje ikke så mye ut, men tatt i betraktning at gjennomsnittslønnen for en kinesisk arbeider ligger godt under den norske, utgjør det sannsynligvis en betydelig sum for Chen.

Bilen klarer angivelig 145 km/t, en respektabel hastighet for et prosjekt med sin opprinnelse på roterommet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer