Mesterverket: Ferrari F12

Ferrari har svart på tiltalen fra Lamborghini og deres Aventador. Svaret heter F12 Berlinetta, og er fullstappet med Formel 1 teknologi.

En super sportsbil trenger ikke se ut som ei vrengt gjedde. Det kan faktisk ha en vakker form, som samtidig er funksjonell.  Foto: Stein Inge Stølen
En super sportsbil trenger ikke se ut som ei vrengt gjedde. Det kan faktisk ha en vakker form, som samtidig er funksjonell. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare for å sette ting i perspektiv med en gang. Ferrari F12 Berlinetta er laget for å kunne kjøres behagelig og vanlig hvis man vil. Bilen har frontmontert V12 og bakhjulstrekk, og den ser ikke spesielt superbil-aktig ut heller. Den ser mer ut som en slags Aston Martin gentlemansekspress.

Da spør jeg: Husker du McLaren F1? Det var 90-tallets suverene superbil, som sto i Guinness Rekordbok i evigheter. En bil man knapt trodde noen kunne overgå i ytelser. Vel, Ferrari F12 gjør 0-100 km/t på 3,1 sekunder. Raskere enn McLaren F1. Ferrari F12 gjør null til 200 km/t på 8,5 sekunder. Det er raskere enn McLaren F1.

Da forstår du kanskje hvilke vanvittige ytelser som skjuler seg under de elegante, men tross alt ganske diskret linjene til denne type bil å være.

LES OGSÅ: Bare ikke kjør en Porsche først

For alle typer kjøring

For å oppleve en Ferrari på ordentlig vis bør man ta turen til Maranello, Ferraris hjemby, og en by som er fullstendig gjennomsyret av bilmerkets tilstedeværelse. Her vaier flaggene fra husvinduene, og her kryr det av turister som valser rundt i de ulike utstyrsbutikkene for å kjøpe mest mulig Ferrari-effekter, eller de har tatt seg en tur innom Ferrari-World.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer